Project Rebuild Error when Compiling The Starter Game

Hi, I’m new to Lumberyard, I selected compile the game code in Setup Assistant and installed all required SDK’s. (Also I have the Visual Studio 2019 Installed with required tools). But when I try to compile the Starter Game I get this error message in the log. I hope you can help me. Thanks

Build failed
Traceback (most recent call last):
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py", line 242, in process
    ret = self.run()
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py", line 86, in run
    return m1(self)
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py", line 86, in run
    return m1(self)
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py", line 86, in run
    return m1(self)
  [Previous line repeated 4 more times]
  File "<string>", line 24, in f
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\lmbrwaflib\msvc_helper.py", line 257, in exec_command
    return self.exec_command_msvc(*k, **kw)
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\lmbrwaflib\msvc_helper.py", line 239, in exec_command_msvc
    ret = self.exec_response_command(k[0], **kw)
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\lmbrwaflib\msvcdeps.py", line 325, in exec_response_command
    sys.stdout.write(os.linesep.join(out) + '\n')
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Logs.py", line 52, in write
    self.stream.write(txt)
  File "E:\Lumberyard\1.27.0.0\dev\Tools\Python\3.7.5\windows\lib\encodings\cp1254.py", line 19, in encode
    return codecs.charmap_encode(input,self.errors,encoding_table)[0]
UnicodeEncodeError: 'charmap' codec can't encode character '\ufffd' in position 320: character maps to <undefined>

Process failed with return code: 1

Hey there @Selim_Sandal,

To help me better understand your issue, can you answer a couple of questions about how you got here?

  1. What command did you run that led to this output?
  2. In the SetupAssistant, did you check the box for Visual Studio 2019 on the first page of options?

Thanks

Same situation. I’ve just clicked rebuild project. Over 1M lines in log file :slight_smile:
Generally that’s how it begins:

“I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\lmbr_waf.bat” build_win_x64_vs2019_profile --enabled-game-projects=StarterGame -p all
[WAF] Engine Root: I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev
[WAF] Executing ‘build_win_x64_vs2019_profile’ in ‘i:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\BinTemp\win_x64_vs2019_profile’


and that’s how it ends:
Build failed

Traceback (most recent call last):
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py”, line 242, in process
ret = self.run()
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py”, line 86, in run
return m1(self)
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py”, line 86, in run
return m1(self)
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Task.py”, line 86, in run
return m1(self)
[Previous line repeated 3 more times]
File “”, line 24, in f
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\lmbrwaflib\msvc_helper.py”, line 257, in exec_command
return self.exec_command_msvc(*k, **kw)
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\lmbrwaflib\msvc_helper.py”, line 239, in exec_command_msvc
ret = self.exec_response_command(k[0], **kw)
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\lmbrwaflib\msvcdeps.py”, line 325, in exec_response_command
sys.stdout.write(os.linesep.join(out) + ‘\n’)
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\build\waf-1.7.13\waflib\Logs.py”, line 52, in write
self.stream.write(txt)
File “I:\Amazon\Lumberyard\1.27.1.0\dev\Tools\Python\3.7.10\windows\lib\encodings\cp1250.py”, line 19, in encode
return codecs.charmap_encode(input,self.errors,encoding_table)[0]
UnicodeEncodeError: ‘charmap’ codec can’t encode character ‘\ufffd’ in position 76598: character maps to

Process failed with return code: 1

Hi @Leonidasos can you post the full log in this thread to give us more info?

You can add my_text_file.txt to the end of the command and it will create a text file with the full log.

Thank you.

Well I have a log file, but new users are not allowed to send attachments :slight_smile:
Btw. it’s almost 50MB file, and zip is 4MB.

1 Like

Got the same problem here, had Lumberyard 1.21.X installed and updated to the latest, got some administration issues - solved by executing installer as administrator (edit: uninstalled previous and fresh install). In the Project Configurator I started the WAF build for a fresh project, which then died on me after about 1~2 hours of running.

Full Log (177MB) | Shortened Log (< 100KB)

Note: I replaced my the name of the project with in the log file

1 Like

Any fixes after @Lubjan 's log files?

Read this post I’ve made,

I don’t think this fix is relevant for this build error.

Problem seems to be fixed in Lumberyard Version 1.28.0.0